རྣལ་འབྱོར་རྣམ་གསུམ་གྱི་དཔེ་ཁྲིད།
MEDITACIJA TREH JOG

Dan (sončnega ali luninega) mrka je dan z veliko moči. Pomaga pri naši osvoboditi. Učil bom tri joge.

1) Prva joga je Joga Telesa. V Jogi Telesa vizualizirajte svoje celo telo kot modro telo Vadžre. Staknite dlani skupaj nad vašo glavo in prav tako vaša stopala. To je drža telesa, ki predstavlja Vadžro. Nato si predstavljajte modro luč, ki se širi od vas, da bi se povezali z Budami, Bodisatvami in vsemi čutečimi bitji. Ko smo kot Vadžra, je vse Vadžra Budovstvo in samsara ne obstaja. To je Luč Budovstva. To je Joga Telesa.

2) Druga joga je Joga Govora ali Joga Mantre. Vse mantre bistva Bud in Bodisatev so združene, predstvlja jih mantra Guruja Padmasambhave. Recitiranje mantre Guruja Padmasambhave je kot recitiranje vseh manter vseh Bud in Bodisatev skupaj. Je zelo posebna mantra za praktikante joge. To je zelo pomenljiva in uporabna mantra, ki praktikantom izjemno pomaga.

3) Joga Uma so Štiri neizmerne misli. Razmišljajte o Štirih neizmernih mislih. Vizualizirate lahko Guruja Padmasambhavo, prostracije, daritve in Sedemvrstično molitev. Bolj pomembno je vizualizirati Guruja Padmasambhavo, kako blagoslavlja nas in vsa čuteča bitja, in da bi razumeli naravo uma. Počivajte in sprostite se v vaši Naravi Bude. Na tak dan počivajte deset minut.
Močno spodbujam vse moje učence in prijatelje, da prakticirajo tako na dan mrka. Prav tako, recitirajte molitev Samanthabadre. Če imate čas, recitirajte trikrat. Če nimate časa, recitirajte samo enkrat.
Zaključite s posvetitvijo vseh vrlin osvoboditvi vseh čutečih bitij.

V Blagoslovih Darme,
Khenčen Lama Rinpoče