Danes je dan Guru Rinpočeja. Dan Guru Rinpočeja ima moč Garude. Na ta dan se izvaja več meditacije, imamo več moči za očiščevanje ovir. Imam sporočilo, ki bi ga rad delil z vsemi mojimi učenci, jogiji in jogini. Je zelo pomembno sporočilo za vse moje učence.

Prosim, ne kadite, in če kadite, prenehajte zdaj.

Obstaja veliko razlogov, da ne kadite, še posebej, če ste praktikant.
Prvič, pomembno je prenehati kaditi, ker ni dobro za vaše zdravje. Če kadite, je to tako, kot če pijete strup, in vaše zdravje ne bo dobro. Negativno vpliva na vsak del vašega telesa in na vaše zdravje, vključno na vašo energijo. Kajenje povzroči, da so vaše energije neurejene. In to je natančno nasprotje meditacijskih praks.

Drugič, če čutite spoštovanje do Budove Darme, in kadite, potem v resnici ne spoštujete Budove Darme in se samo pretvarjate.

Tretjič, Guru Rinpoče sam je rekel: „Ne kadite. Če kadite, niste moji učenci.“

Četrtič, ni pomenljivo, ker izgubite denar. Ne pijete in jeste dobro, ker trošite denar za kupovanje strupa.

Petič, za praktikante, ki izvajate meditacijo, je zelo pomembno, da ne kadite, ker tako izgubite svojo moč. Če jeste in pijete in še vedno kadite, je to kot bi jedli strup, potem ne boste imeli moči.

Imam nekaj učencev, ki kadijo, in veliko let jim pravim, da naj nehajo. Nekateri dobri učenci, ki me spoštujejo, so prenehali, ko sem jih prosil. Nekateri niso. Danes govorim tistim, ki niso prenehali kaditi, ko sem prosil. Če spoštujete Budovo Darmo in spoštujete mene, in zares prenehate, potem ste moji učenci. Do vas imam sočutje. Guru Rinpoče ima sočutje. Nekateri kadijo dolgo časa in so poskusili prenehati. Če se ne morejo spremeniti, bom zapustil ljudi, ki kadijo. Ni važno, ali gre za Azijce ali Zahodnjake. Ne maram, da se ljudje pretvarjajo, da prakticirajo.

Šestič, le sebični ljudje kadijo in ne spoštujejo drugih. V tistem trenutku mislijo zgolj na svojo lastno srečo in to jim zadošča.

Sedmič, v preteklosti prav nihče od pravih Mojstrov in praktikantov nikoli ni kadil v Njingma tradiciji. Pomembno je razumeti, da če je praktikant na 8. ravni (Bhumiju), je to zelo visoko, je skoraj razsvetljen; vendar če bo kadil, bo šel v pekel. To je zaradi nevednosti. Tako pravijo učenja. Kajenje daje več moči Petim Strupom: ustvarja več nevednosti, več jeze, več ponosa in ega, več navezanosti in več ljubosumja. Pet Strupov so kot majhen ogenj. In potem ko oseba kadi, je to tako, kot bi polivala olje na majhen ogenj, ki postane zelo velik ogenj. Zato pravim, da prenehajte.

Osmič, če imate zares radi linijo Jogijev in želite biti njen del; izvajati Tibetansko jogo, Predhodne prakse, Šest Bardojev; Ješe Lamo in Dzogčen Kalačakro z menoj, potem ne boste nikoli kadili. Prvi temelj je, da prenehate kaditi.

Ne razmišljam o tem, ali so učenci veseli ali niso, če kadijo. Ne razmišljam o tem. Če zares dober praktikant pokadi samo eno ali dve cigareti, je to dovolj, da povzroči težave, ker pomeša samsaro z nirvano
.
Upam, da boste spoštovali to sporočilo. Prosim, ne kadite za mojim hrbtom, in ko se srečamo ravnate drugače. Če prenehate, potem sem ok. Danes sem imel ob meditaciji Guru Rinpočeja zelo močno čustvo o tem.

Če ne prenehate, jaz pa vam dam moja učenja, to ne pomaga. Dam zelo dobro zdravilo, vendar če ne prenehate kaditi, potem pomešate zdravilo s strupom.
Pomembno je prenehati kaditi in meditirati na čist način. To je zelo pomembno. To ni isto, če bi prenehali uživati hrano ali piti. Če primerjamo s prenehanjem uživanja hrane in pijače, je lahko prenehati kaditi, ker ni nobene koristi za vaše zdravje.
Nekateri ljudje zaradi nevednosti kadijo zelo dolgo časa in jim je zelo težko prenehati.
Nikotin povzroča zasvojenost tako kot heroin in stimulira centre v možganih, ki nagrajujejo užitek. Zato je ljudem „všeč“. Gre za zasvojenost, ker dejansko spremeni vaše možgane. Možgani dodajo (ustvarijo) dodatne receptorje nikotina, da se odzivajo na dražljaje centra za užitek. Ko oseba preneha kaditi, ta del možganov ni stimuliran in tako pride do odtegnitve. Oseba se potem nekaj časa ne počuti dobro, dokler se možgani ne prilagodijo. To je le en razlog, zaradi katerega je ljudem težko prenehati kaditi.

Če vam je težko prenehati, preverite samega sebe, in če zares spoštujete Budovo Darmo, če spoštujete Guru Rinpočeja in če spoštujete mene. Če spoštujete, potem prenehajte zdaj. Vsakič, ko kadite, premišljujte o tem, in pomagalo vam bo, da prenehate. Drugače se pretvarjamo, in je vse kot predstava tradicije Jogijev/Jogini. V tradiciji Jogijev/Jogini, praktikanti nikoli ne kadijo.

V tradiciji Jogijev/Jogini, praktikanti nikoli ne kadijo, ker razumejo, da obstaja veliko demonov in veliko slabih molitev v zvezi z listi tobaka. Demoni in negativnosti prihajajo od negativnih molitev in negativnih posvetitev, ki so bile narejene v zvezi s tobakom. Zato je Guru Rinpoče rekel, da je treba prenehati. Budova Darma pravi, da je treba prenehati. In jaz prav tako pravim, da je treba prenehati. Če nadaljujete s kajenjem, potem bo z vami več in več temne in negativne moči, tudi če boste prakticirali. Vse koristi meditacije vas avtomatično zapustijo. Jemanje strupa ne pomaga. Nato vas vaša meditacija, miren um in vaše zdravje vsi zapustijo in umrete. Zato to pripovedujem mojim učencem.

Želim, da bi Jogijska tradicija postala zelo močna; to je zelo dobro in resnično pomaga temu svetu. Sicer, če nekateri ljudje kadijo in nekateri ne, potem so nekateri dobri, pozitivni, in nekateri negativni, in to vselej povzroča spore. Če resnično spoštujete linijo Jogijev, potem prenehajte kaditi takoj zdaj in spremenite to razvado. Ne glede na to, ali ste moški ali ženska, dekle ali deček, ali če ste mladi ali stari.

Če zares potrebujemo osvoboditev in imamo radi pozitivne stvari, potem boste prenehali. S to spremembo, kot del Jogijske tradicije, je to odlična pot. Odlična pot je zato, ker živimo v skladu in skrbimo za Jogijsko tradicijo, za našo družino, našo človeško družino in linijo. Skrbimo za samsaro in nirvano in nismo sebični, ker skrbimo za vse.
Resnični praktikanti, dobrodošli na mojih predavanjih, na mojih učenjih in v moji liniji.

Vse najboljše vsem mojim učencem.

V Budovi Jnani, Khenčen Lama