NGAKPA / NGAKMA  ZAOBLJUBE
Obstaja pet Ngakpa ali Ngakma zaobljub. Vse ostale zaobljube Ngakp so zajete v teh petih zaobljubah. Po tradiciji se tem zaobljubam reče Zaobljube Ngakp.
  1. Prva zaobljuba je vedno iti po Zatočišče, vedno imeti Bodičito in spoštovati linijo Tantre. Pomembno je razumeti, da nikoli ne prekinete vaše povezave z le-temi. Če vam Tantra ni všeč, to pomeni, da je vaša zaobljuba prelomljena. Če vam je Tantra zares všeč, vadite tantrične prakse in verjamete v njih. Potem boste ohranili to zaobljubo.
  2. Druga zaobljuba je spoštovati vašega Mojstra linije. Spoštujete Vadžrasatvo, Samanthabadro, Garab Dordžeja in vašega Mojstra. Razumete, da nikoli ne prekinete razmerja z vašim Mojstrom. Z  Mojstrom se ne kregate in ne pretrgate povezave z vašim Mojstrom. Vedno ste s svojim Mojstrom.
  3. Tretja zaobljuba je, da vsak dan recitirate mantre in delate mudre. Ko prakticirate vsak dan, ne izgubite vaše prakse.
  4. Četrta zaobljuba je, da vselej spoštujete vaše Vadžra brate in sestre; ne prepirate se z njimi in ne počnete negativnih stvari proti njim.
  5. Peta in zadnja zaobljuba je, da nikoli ne govorite o svojih praksah na javnem mestu ali z javnostjo. Vedno držite svojo samajo. Če se pogovarjate o svojih praksah z javnostjo ali javno, prelomite te zaobljube.
Notranji Blagoslovi, Khenčen Lama Rinpoče