Danes bom dal kratko učenje za vse moje učence. Vsa naša življenja na tem svetu niso dolga. Če imamo dolgo življenje, je dolgo 100 let. To ni kaj dosti.
Vendar če izvajamo meditacijo 20 ali 30 let, imamo lahko pomenljivo, smiselno življenje. Ker poznamo budistične poglede. Razumemo meditacije. In nismo ustvarili težav, ker nismo vselej prelagali meditacije na jutri in bili leni. To ne bi bilo dobro.
V vseh naših družbah, skupinah, in posamezni učenci, za vse je pomembno, da izvajamo prakso vsak dan. Ko se zbudite, zjutraj najprej pomislite na Budovo Darmo in prakticirajte sadano Štirih Korenin. Zaradi tega boste imeli zdravo telo, zdrava mentalna stanja in zdrave, dobre kreposti. S tem osmislimo dan in svoj čas. Močno se osredotočite na meditacijo Štirih Korenin in na posvetitev, čim več vašega časa namenite temu, kolikor je mogoče. Naredite to vsak dan. Potem boste razumeli naravo vašega uma. Blizu boste vašim Štirim Koreninam. Nato dosežete osvoboditev Štirih Korenin. S tem je naše kratko življenje smiselno in imate um osvoboditve v tem življenju.
Če niste meditirali, morda izgledate zdravi in morda ste veseli, in zato morda mislite, da ni potrebe po tem, da bi meditirali. Vendar kmalu nastopijo težave, in morate vedeti, da je to zato, ker niste vsak dan izvajali meditacije.  Iz tega razloga vsak dan vestno mislite o vaših Štirih Koreninah.
Želim si in molim, da bi vsi tako prakticirali. Potem boste pomenljivo izkoristili svoj čas, imeli boste smiselne dni, smiselno življenje. Vsem, z najboljšimi željami.
 
Blagoslovi Štirih Korenin
OM AH HUNG HRI
Khenčen Lama Rinpoče