Obstajajo Štiri Korenine: Guru Joga je prva Korenina. Praksa Guru Joge z Guru Rinpočejem. Linija je vselej pomembna. Guru Rinpoče je prvotno predstavil budizem na Tibetu. Meditirate in ta praksa vam je zelo blizu in pomembna za vas. Obstajajo štiri ravni: zunanja, notranja, skrivna in zelo skrivna. Praksa Guru Rinpočeja je praksa kratke meditacije, s katero izvajamo vse te ravni. Zelo pomembno je, da se zavedate, da je Guru Rinpoče manifestacija vseh Bud, Bodisatev. Vse druge tibetanske linije prihajajo od Guru Rinpočeja. Zato je Guru Joga zelo pomembna.
Druga korenina je „Jidam“. V tem primeru je to Mandžušri.Jidam Mandžušri je Buda Modrosti in Bodisatva. Je Um Modrosti vseh Bud. Na notranji ravni, izvajamo prakso Mandžušrija in postanemo bolj podkovani z znanjem, bistroumnostjo in imamo več modrosti. To je pomembno za otroke in za kogar koli, ki študira. Ta praksa tudi vsem omogoča imeti več Modrosti, in našemu umu, da je Umirjen.
Tretja Korenina je Dakini. Dakini odstranjujejo ovire na notranjih, zunanjih in skrivnih ravneh. Tara je Dakini. Obstaja 21 Tar in mi se bomo osredotočili na Zeleno Taro. Pomaga lahko tudi pri pomirjanju strahov in odstranjevanju ovir v našem vsakodnevnem življenju. Če izvajamo njeno prakso, so te težave lahko hitreje odstranjene. Če verjamete v Taro, je kot vaša senca, in je vedno z vami.
Četrta Korenina so Zaščitniki in mi se bomo osredotočili na Kralja Gesarja. Kralj Gesar je utelešenje Guru Rinpočeja in njegove modrosti, sočutja in moči. Kralj Gesar je najboljši zaščitnik. Je drugačen od drugih Darmapal, to je zaščitnikov, ker obsega vse modrosti, sočutja in moči vseh Bud in Bodisatev. Ko noben drug zaščitnik ne more biti v pomoč, je vselej lahko Kralj Gesar.
Te štiri Korenine so zelo zelo pomembne za praktikante meditacije. Guru Joga je vezana na naše telo, Jidam je vezan na naš govor, Dakini je vezana na naš um, in Zaščitnik je vezan na našo dejavnost.
To je moja linija in moje srčno učenje.
Khenčen Lama Rinpoče